چرا این «قطبنمای سیاسی» برای شما مهم است؟
گفتگو از سیاست در جامعهای مثل ایران همواره چالشبرانگیز است. حکومتی تمامیتخواه در طول بیش از چهار دهه مردم را از مناسبات حقیقی سیاسی دور کرده. جمهوری اسلامی برای بیاثر کردن ارادهی مردم در زندگیشان، استراتژیهای مختلفی را با وسواس پیادهسازی کرده است: برقراری یک دموکراسی تقلبی، سیاستزدایی، سرکوب مخالفان، پروپاگاندا، از بین بردن تشکلهای مردمی و …
بزرگترین دستاورد جمهوری اسلامی اما ایجاد سرگردانی سیاسی در افراد جامعه است. چنین محیط آشفتهای خالی از هر جور دورنماست، امکان مرزبندی و صحبتهای شفاف دربارهی سوژههای سیاسی را از بین میبرد و طبیعتا امکان سواستفادهی حکومت برای دستکاری افکار عمومی را فراهم میکند.
قطبنمای سیاسی ابزاری است که با درنظر گرفتن نظامهای سیاسی موجود در جهان، جهتگیری اقتصادی و اجتماعی شما را به شکل تقریبی مشخص میکند. نتیجهای که در پایان دریافت میکنید به شما میگوید آنچه فکر میکنید، فارغ از همهی کلیشهها و تبلیغات سیاسی چقدر راست و چقدر چپ است.
توجه: لازم است قبل از هر چیز یادآوری کنیم که این آزمون به لحاظ کیفیت سوالات بینقص نیست. با این حال، کمک بزرگی است به پیشبرد صحبت در حوزهی آموزش سیاسی.

ما فهم جهتگیری اجتماعی و اقتصادی را یکی از اولین قدمها در راه ارتقاء دانش سیاسی مردم و ورود به مباحث جدیتر میدانیم. با وجود کاستیهایی که در ترجمهی فارسی این ابزار وجود دارد، نمیتوانیم از خدمتی که میتواند در این وضعیت به مردم ایران برساند چشمپوشی کنیم. از این رو، تصمیم گرفتیم با معرفیاش قدمی در جهت آموزش سیاسی برداریم. نتیجهی این آزمون و درکی که گفتگوهای بعد از آن برای ما ایجاد میکند، میتواند شروع خوبی برای صحبت در مورد سیستمهای سیاسی آینده هم باشد.
چپید یا راست؟
قطبنمای سیاسی تنها یکی از ابزارهای موجود است که میتواند به درک بهتر شما از سیاست و حرکت به سمت داشتن نگاه نقادانه کمک کند. حتی در صورتی که با نتیجهی نهایی این آزمون موافق نباشید، اطمینان داریم که بحثهای پیرامون مفاهیم مربوط به آن آگاهیبخش خواهند بود.

مصرانه از شما دعوت میکنیم به سوالات این آزمون پاسخ دهید و بعد تجربهتان در مورد استفاده از این ابزار و ایدههایتان را با ما در قسمت نظرات این صفحه به اشتراک بگذارید.
همانطور که محققان توصیه میکنند، بهترین نتیجه وقتی به دست میآید که شما بدون هر گونه آمادگی و مطالعه در مورد مفاهیم مربوط به گرایشهای راست و چپ سیاسی و اقتصادی وارد این آزمون شوید.
بعضی ملاحظات در مورد قطبنمای سیاسی:
- این ابزار تنها یکی از ابزارهای موجود برای سنجش جهتگیری سیاسی است. برای نمونه ابزار دیگر موجود چارت نولان است که با الگوریتم دیگری به سنجش افراد میپردازد. به مرور سعی خواهیم کرد ابزارهای دیگری را هم به شما معرفی کنیم.
- این ابزار هیچگونه اطلاعاتی را از شما ثبت نمیکند.
- سوالات به لحاظ سوگیری سیاسی به صورت نامتوازن به چپ یا راست متمایلند. باید توجه داشت که این یک پرسشنامه نیست و آنچه میخوانید سوال نیستند؛ بلکه فرضیاتی هستند که توسط شما به قضاوت گذاشته میشوند. در بعضی سوالات، تحریک شما مد نظر طراحان این ابزار بوده تا قضاوتتان را در مورد بخشهای میانهرو و تندروی هر دو قطب این جهتنما ارزیابی کنند.
- تعاریف بنیادینی که این ابزار بر مبنایشان طراحی شده متاثر از دموکراسیهای غربی است.
- در وبسایت قطبنمای سیاسی میتوانید پاسخ مولفین این ابزار را به سوالات متداول به زبان انگلیسی پیدا کنید.
در چارت جمعیت میتوانید نتایج چندین نفر را به چارت اضافه کرده و دیدگاه سیاسی افراد را در قیاس با هم در یک نما ببینید.

بنیاد مردم گام به گام مطالب، گفتگوها و اطلاعات بیشتری را در مورد این قطبنما و موضوعات مربوطه به همراهان عرضه میکند.
لطفا بعد از شرکت در این آزمون، آن را در اختیار خانواده و دوستانتان قرار دهید. یک آیندهی روشن تنها میتواند نتیجهی انتخابهای آگاهانهی ما باشد.
چه کسی این قطبنمای سیاسی را طراحی کرده؟
بیست و یک سال از راهاندازی وبسایت قطبنمای سیاسی که یکی از قدیمیترینها از نوع خود است، میگذرد. در هیچ جایی از این وبسایت اشارهای به فرد یا افرادی که آن را ساختهاند نشده. با این حال همانطور که در صفحهی ویکیپدیای آن آمده، جستجوهای عمومی به موسس شرکتی که با نام پِیس نیوز در نیوزلند ثبت شده و در وبسایت به عنوان مالک حقوق معنوی این ابزار معرفی شده، رسیدهاند؛ یک روزنامهنگار سیاسی به نام وِین برینتندن.
Freedom
سلام موفق باشید
ایران ازاد
Very good
به سوی آزادی
به امید آزادی
مخالف جمهوری بچه کش
زن زندگی آزادی مرد میهن آسایش کودک محیط زیست آرامش صلح تربیت مهربانی خرد آموزش پیشرفت خدمات اجتماعی مدرن لبخند
Its good
سپاس از لطفتون و تلاشتون در راه آزادی
من انجام دادم ولی فکر می کنم انجام این تست به برخی
اطلاعات پیشرفته سیاسی اقتصادی اجتماعی داره که من فاقد اونا بودم ودر مورد برخی سوالات اصلا ایده ای نداشتم ولی مجبور به انتخاب رندومی یک گزینه شدم
ه
Good work
سلام به نظر من همه حزبها اگه هم بخوان، نمیتونن چهره واقعی شدن رو داشته باشند
تا وقتی نمیتونن آزادانه ابراز وجود کنن وتا وقتی قدرت دست رژیمه و هر حزبی واسه اینکه به صورت برسه، باید خودشو به رژیم وصل یا شیرین کاری براش کنه.،
پس هیچ حزبی نیست. فقط تغییر رژیم، بعدش میشه حزب رو انتخاب کرد
دقیقا این مطالب هم برای آماده شدن ما برای بعد ازاین ماجراست
واقعاً!کاملا درسته
ممنونم از تلاشتون
امیدوارم که این تلاشها و این حرکتها در راستای اتحاد بیشتر و موثر بودن در تسریع رسیدن به انقلاب باشه 🙏🙏
اینکه سوالات شما چند گزینه ای است باعث می شود نمودار دقیقی از لحاظ آماری بدست آورید ولی از لحاظ
کیفی موجب می شود که حقیقت جامعه را پیدا نکنید، بهتر است گزینه نظری ندارم و یک خط به صورت تشریعی هم چجود داشته باشد ، هرچند کار جمع آوری اطلاعات سخ تر می شود ولی کیفیت اصلی به دست می آید ، بهتر است محتوای سوالات به فرهنگ جامعه هم نزدیک باشد ، موفق باشید 🙏
برای داشتن جامعه ای آزاد، باز و انسانی، نیاز به دموکراسی داریم، تا همه بتوانند در تشکیلات، انجمن ها و احزاب، با افرادی که هم فکر و همسو هستند، همکاری کنند، حالا چه سوسیالیست، چه لیبرال، چه مذهبی، چه ملی. هم زمان باید برای احزابی که بنیان های اساسی و اصول دمکراتیک را زیرا می گذراند، محدودیت های، در نظر گرفت
چند توصیه داشتم، در مورد برخی از سوالها واقعاً اطلاعی ندارم که بتونم نظر مخالف یا موافق بدم، ولی گزینهی دیگری هم وجود
نداره، یعنی یا با موضوع مخالف باشی یا موافق. در بعضی موارد هم سوالها رو میشد سادهتر ترجمه کرد که جواب دادن هم سادهتر باشد
به سوی آزادی
فعالیتهای این بنیاد یکی از مدنی ترین و علمیترین فعالیتهایی هست که برای ایران در عمرم دیدم! ممنون و خدا قوت
دقیقاً،برام خیلی جالب بود ،
بسیار عالی
Khylii khob bod 👌🏻
لطفا بخش کامنت در کانال تلگرام رو فعال کنید با توجه به وضعیت فیلترینگ تنها راه ارتباطی ما استفاده از پروکسی های تلگرامه
ترجمه نیاز به بازنگری دارد.در فرهنگ علوم انسانی نوشتهی داریوش آشوری برای این دو واژه پیشنهاد بهتری دارد: اختیار باور/ قدرت پرست
یا
آزادخواه/ فرمانبریخواه
authoritarian / libertarian
آزادی خواه برای لیبرال به کار میرود نه لیبرتارین
و اقتدارگرا میتواند گمراهکننده باشد و قدرت پرستی یا فرمانبریخواهی معنای دقیق تری دارد.
نکات جالبی داشت. کمتر دیدم فرهیختگان سعی در آمایش نظرات مختلف مردم در بطن جامعه داشته باشن. امیدوارم این رویه ها برای همه دغدغه مندان ایران مورد استقبال قرار گیرد و با رویه های عقلانی و براساس شناخت علمی از خواست عموم و جامعه، راه حل های مناسب خلق و تبیین شود.
درود به همه. من همواره خودم رو در جایگاه چپ ارزیابی کردم -پدیده ای که به نادرستی به کمونیزم شهره شده- و این منِ چپ که نیکبختی برای ایران و ایرانی هدف و آرزویش بوده، همواره این نکته رو در نظر داشته که اگر مردم تواناییِ پا یین کشیدن سردمداران نا کارآمد یا نادرستکار رو نداشته باشن، اون حکومت دموکرات نیست. باری، از پنجره نگاه من دموکراسی تنها اونی نیست که کس، گروه یا حزبی رو بر سر کار بنشونیم؛ بلکه توانایی پایین کشیدن ناشایستگانی هست که خود ما بهشون رای دادیم. و درود به همه
چپ آزادیخواه هستم مثل اینکه
اصلا نمیدونم معنی واقعی چپ و راست یعنی چی.
جالب بود. ممنون. به اشتراک می گذارم
جالب بود و کاش یک فرم به عنوان نسخه فارسیش تهیه میشد که اونهایی که انگلیسی نمیدونن هم بتونن شرکت کنن.
هر چند مردم استبداد زده و در فقر شاید نتیجه خیلی اکستریم باشد ولی حداقل مشخص میکند که نیازهای آموزشی جامعه در کجا ها قرار دارد.
ممنون به اشتراک میگذارم
زن زندگی آزادی
در ابتدای این بحث گفتید ج ا سرگرداني سیاسی ایجاد کرده واقعیت موجود اینه ج ا سیاست ایدئولوژی وارشو به همون شکل جلو برده و سرگردانی در اپوزسيون است، دوم اینکه این شیوه نه آگاهی بخشی و نه آموزش است ولی یک چیز مشخص و روشن است تدوین کننده سایت درکی از جامعه ایرانی ندارد، بهتر اینکه چندسالی تشریف بیارید ایران و بعد قطب نمای سیاسی منطبق بر فضای ایران را تدوین کنید
اتحاد برای آزادی و ایرانی آباد
جالب بود ، یعنی نکات جالبی داشت ، زمانی که به بعضی پرسشها ، ایران را تصور می کردم ، که کشوری دموکرات و آزاد باشه ، خیلی لذت بخشه ، اما یهو چهره نکره خامنه ای میومد جلو چشمم. دیگه … همه تخیلات و تصوراتم و معادلات فکریم در اون لحظه تبدیل می شد به یک … یه چیز بد
چرا جواب بصورت انگلیسی نمایش داده میشه
من هم موافقم
Yes
ترس از گلوله خوردن ، تجاوز ، شکنجه و کشته شدن رو تو تمام گزینەها بزارین